STRUKA JE NAŠA FURKA – novi projekt RCK Ugostiteljsko-turističke škole
Ostale vijesti
Za turističko iskustvo od polja do stola – 50.000 kuna! Učenici RCK UTŠO s učenicima iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, koja je partner u projektu, sijat će i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva RCK UTŠO gdje će se jela poslužiti i kušati.
Ugostiteljsko-turistička škola Osijek Odlukom o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju imenovana je dana 20. srpnja 2018. Regionalnim centrom kompetentnosti (RCK) od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Time je RCK definiran kao mjesto izvrsnosti SOO-a u kojemu će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja. Navedeno će biti platforma za učenje temeljeno na radu, za obavljanje stručne prakse, za provedbu različitih oblika formalnog i neformalnog obrazovanja, za obrazovanje mentora i povezivanje sa sudionicima na tržištu.
Svrha projekta je poboljšanje obrazovnog sustava i sustava osposobljavanja za tržište rada, olakšavanje prijelaza iz škole na posao, jačanje kvalitete strukovnog obrazovanja i unapređenje cjeloživotnog učenja u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Ugostiteljsko-turistička škola Osijek Odlukom o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju imenovana je dana 20. srpnja 2018. Regionalnim centrom kompetentnosti (RCK) od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Time je RCK definiran kao mjesto izvrsnosti SOO-a u kojemu će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja. Navedeno će biti platforma za učenje temeljeno na radu, za obavljanje stručne prakse, za provedbu različitih oblika formalnog i neformalnog obrazovanja, za obrazovanje mentora i povezivanje sa sudionicima na tržištu.
Svrha projekta je poboljšanje obrazovnog sustava i sustava osposobljavanja za tržište rada, olakšavanje prijelaza iz škole na posao, jačanje kvalitete strukovnog obrazovanja i unapređenje cjeloživotnog učenja u sektoru turizma i ugostiteljstva.