PRO-YOUTH
Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek i naši učenici Zvonimir Paponja i Barbara Hes uključili su se projekt PRO-YOUTH razvijanjem teme „Srce okusa Slavonije“ s proizvodnjom pogačica sa sirom (Certissa) i pogačica s čvarcima (Čvarkuše) uz mentorstvo prof. Kresović i prof. Baraban.
vi zajedno sudjelovali su na radionici na kojoj su i predstavili svoju temu.
Poseban doprinos radionici dali su treneri: Iva Silla – Od ideje do projekta; Luka Jakopčić – Kreativno pisanje; Nevena Tolanov – karijerno savjetovanje; moderatorica Dunja Vuković – financijsko planiranje, mediji, koordinacija treninga; Daška Domljan – članica Uprave za razvoj programa Zaklada Znanje na djelu; Vedrana Knežević – voditeljica Pro-Youth projekta, European Fondation for Education, Stuttgart, kao i svi sudionici radionice sa svojim temama.
Aktivnost se provodi u sklopu treninga “Pro-Youth”, namijenjenog stjecanju kompetencija mladih za rad u području kulturnog turizma. Trening je rezultat istoimenog Erasmus+ strateškog partnerstva koje u Hrvatskoj provodi Zaklada Znanje na djelu.
Projekt je priveden kraju, naši učenici su imali priliku naučiti i vidjeti kako se proizvod razvija od ideje do realizacije i plasiranja na tržište, te su time stekli kvalitetno iskustvo koje će im sigurno poslužiti u budućnosti i razvoju njihove karijere.
Više o projektu: https://znanjenadjelu.hr/program/pro-youth/