FRANCK BARISTA COFFEE INSPIRATION I BOTANICA
Ostale vijesti
DEHIDRATI I UPOTREBA ZAČINA U BARU
VRSTA EDUKACIJE
Stručni skup, radionica
ISHOD UČENJA
-prepoznati kavu i začine
-nabrojati vrste kave i začina
-razlikovati vrste kave i začina
– koristiti začine
-pripremiti aparat za kavu
-pripremiti mlin za kavu (granulacija i gramaža)
-pripremiti espresso
-pripremiti mlijeko za kavu (pjena, krema)
NAČIN IZVOĐENJA
U živo
VRIJEME TRAJANJA
6 sati
MJESTO ODRŽAVANJA
UGOSTITELJSKO-TURISTIČKA ŠKOLA OSIJEK , Osijek
ADRESA
MATIJE GUPCA 61
TERMIN ODRŽAVANJA
14.05.2021. 10:00 – 16:00
STATUS
Završena
OPIS EDUKACIJE:
Povijest i vrste kave, karakteristike kave, uzgoj, rast i berba te prerada kave, povijest aparata za kavu, aparat za kavu- način rada i održavanje, espresso- činjenice, pravilna priprema espressa, cappuccino- pravilna priprema, ostali napitci na bazi kave, čaj- priprema
– povijest začina
– proizvodni proces dobivanja dehidrata
– upotreba začinskog bilja u baru
Informacija o natjecanju i rezultatima WSC 2021
Informacije o načinu rada i odradi P.N. za vrijeme pandemije Covid 19
PREDAVAČI:
– Robertino Marinjak
– Domagoj Perić- Franck barista
– Hrvoje Tandara- Franck Barista
-Enes Đapo- Botanica
-Ivana Čuljak- Botanica
-Ivan Knežević- vlasnik Botanice
Stručni skup i radionice održale su se u prostorijama restorana UTŠ- Osijek, M. Gupca 61 uz poštivanje svih epidemioloških mjera (obveza nošenja maski, dezinfekcija ruku, razmak između dionika skupa). Trajanje radionice bilo je 6 sati.