BESPLATNO OBRAZOVANJE ODRASLIH – USAVRŠITE SE U ATRAKTIVNIM UGOSTITELJSKIM ZANIMANJIMA UZ VAUČERE HZZ-a – Ugostiteljsko turistička škola Osijek – Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

BESPLATNO OBRAZOVANJE ODRASLIH – USAVRŠITE SE U ATRAKTIVNIM UGOSTITELJSKIM ZANIMANJIMA UZ VAUČERE HZZ-a

17 lipnja, 2025

🎓 BESPLATNO OBRAZOVANJE ODRASLIH – USAVRŠITE SE U ATRAKTIVNIM UGOSTITELJSKIM ZANIMANJIMA UZ VAUČERE HZZ-a

Odaberite program, prijavite se i okrenite novu stranicu u svojoj profesionalnoj karijeri.

Što je vaučer za obrazovanje?

Vaučer za obrazovanje financijska je potpora HZZ-a namijenjena nezaposlenim i zaposlenim osobama za stjecanje novih vještina i znanja.
HZZ u cijelosti pokriva trošak programa, uključujući:

  • nastavu i stručno vodstvo,
  • sve nastavne materijale,
  • polaganje završnog ispita i izdavanje uvjerenja.

✅ Tko može koristiti vaučer?

Vaučer mogu iskoristiti:

  • nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju HZZ-a,
  • zaposlene osobe (bez obzira na ugovor na određeno ili neodređeno vrijeme),
  • samozaposlene osobe,
  • osobe izvan sustava obrazovanja koje žele usavršiti svoje kompetencije.

Za detaljne informacije i prijavu posjetite:
https://vauceri.hzz.hr/vauceri-besplatno-stjecanje-vjestina/

 

📚 Programi koje provodimo

🍷 Povezivanje vina i gastronomske ponude

Opis programa
Program je namijenjen svima koji žele unaprijediti znanja i vještine potrebne za kvalitetno sljubljivanje hrane i vina u ugostiteljskoj ponudi. Tijekom programa polaznici će se upoznati s osnovama vinogradarstva i vinarstva, vrstama i klasifikacijama vina, izradom vinskih karti te pravilima i tehnikama prezentacije vina.

Što ćete naučiti?

  • Prepoznavati vinske regije i podregije Hrvatske
  • Objasniti proces proizvodnje i klasifikaciju vina
  • Izraditi vinsku kartu u skladu s gastronomskom ponudom
  • Primijeniti pravila sljubljivanja vina i jela
  • Primijeniti profesionalne tehnike posluživanja vina

Za koga je program?
Za konobare, sommeliere, kuhare, djelatnike u ugostiteljstvu, kao i za sve ljubitelje vina koji žele steći dodatne kompetencije za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Trajanje i način izvođenja:
Program se izvodi u obliku kombinacije teorijskih i praktičnih radionica u suvremeno opremljenom prostoru Regionalnog centra kompetentnosti.

🟨 Prijave su u tijeku.

Mogućnost besplatnog sudjelovanja putem vaučera HZZ-a

Zatraži ponudu koja ti je potrebna za podnošenje zahtjeva HZZ-u.

POVEZNICA ZA GOOGLE OBRAZAC

https://forms.gle/AzKAUu4UZ4Kwmzt49

 

 

🌿 Digitalna transformacija i održivost u posluživanju jela i pića

Program neformalnog obrazovanja – Digitalna transformacija i održivost u posluživanju jela i pića

Opis programa
Digitalne i ekološke kompetencije postaju ključne u suvremenom ugostiteljstvu. Ovaj program osposobljava polaznike za primjenu digitalnih alata i održivih praksi u posluživanje hrane i pića. Fokus je na učinkovitosti, ekološkoj osviještenosti i podizanju razine usluge u skladu s aktualnim trendovima.

Što ćete naučiti?

  • Koristiti digitalne alate (POS sustavi, digitalne narudžbe, upravljanje zalihama)
  • Posluživati jela i pića uz poštivanje profesionalnih normi
  • Kreirati održive jelovnike i smanjiti količinu otpada
  • Razvrstavati otpad i primijeniti zakone o zaštiti okoliša
  • Povezati tehnologiju i zelene prakse u svakodnevnom radu

Za koga je program?
Za konobare, kuhare, voditelje restorana, djelatnike u turističkim objektima i sve koji žele raditi suvremeno i održivo.

Trajanje i način izvođenja:
Program se izvodi uz teorijsku nastavu i praktične vježbe u realnim uvjetima rada. Cjelokupni program može se odraditi na jednom mjestu – u suvremeno opremljenom prostoru i praktikumima RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek.

Prijave su u tijeku.

Mogućnost besplatnog sudjelovanja putem vaučera HZZ-a

Zatraži ponudu koja ti je potrebna za podnošenje zahtjeva HZZ-u.

POVEZNICA ZA GOOGLE OBRAZAC

https://forms.gle/DxvgM24gQ23rg2839

 

 

🍰 Kreativnost u izradi inovativnih slastica

Program neformalnog obrazovanja – Kreativnost u izradi inovativnih slastica

Opis programa
Ovaj program pruža znanja i vještine za osmišljavanje, izradu i prezentaciju modernih, kreativnih i održivih slastica. Fokus je na bezglutenskim, veganskim i raw slasticama, inovativnim okusima, održivim sastojcima i Zero Waste konceptu.

Što ćete naučiti?

  • Kreirati i dekorirati inovativne slastice
  • Pripremati bezglutenske, veganske i sirove deserte
  • Kombinirati okuse i teksture prema najnovijim trendovima
  • Korištenje ekološki prihvatljive ambalaže i lokalnih sastojaka
  • Ocijeniti i prezentirati slastice prema organoleptičkim svojstvima

Za koga je program?
Za slastičare, kuhare, osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao u slastičarstvu, kao i sve kreativce u kulinarstvu.

Trajanje i način izvođenja:
Program se izvodi u specijaliziranim kabinetima i praktikumima uz stručno vodstvo i praktičan rad. Cjelokupni program može se odraditi na jednom mjestu – RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek.

Prijave su u tijeku.

Mogućnost besplatnog sudjelovanja putem vaučera HZZ-a

Zatraži ponudu koja ti je potrebna za podnošenje zahtjeva HZZ-u.

POVEZNICA ZA GOOGLE OBRAZAC

https://forms.gle/DxvgM24gQ23rg2839

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr