Studijski posjet nastavnika iz Gruzije - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Studijski posjet nastavnika iz Gruzije

25 rujna, 2024

Ugostiteljsko-turistička škola kao regionalni centar kompetentnosti nastavlja s praksom razmjene znanja i iskustva, ovaj put, s nastavnicima kuharstva iz Gruzije.

U razdoblju od 16. do 20. rujna ugostili smo četiri nastavnika kuharstva i projektni tim s koledža „ Akhali Talga“ iz grada Kobuleti u Gruziji.

Naši su nastavnici pripremili zanimljiv program izobrazbe svojim gruzijskim kolegama među kojima su se posebno istaknuli nastavnici Ivan Kelava i Silvija Bašić Palković koji su osmislili radionicu „Sljubljivanje hrane s pivom“, zatim nastavnica Marina Majdenić koja je s učenicima 3.s razreda održala radionicu „ Izrada sladoleda i deserata od sladoleda“ kao i nastavnice Antonija Bojić, Gabrijela Baraban i Lea Akšamović koji su svojim doprinosom pridonijele studijskom posjetu.

Posebno smo ponosni na nastavak partnerstva s Inkluzivnom kućom Zvono koji su održali 2-dnevnu radionicu na temu „Rad s učenicima i polaznicima obrazovanja odraslih s poteškoćama“ te Vinariju Josić s mentorima kod poslodavaca koji su održali radionicu „Sljubljivanja hrane i vina“.

Kraj studijskog posjeta obilježila je radionica gruzijske kuhinje gdje su nastavnici kuharstva iz Gruzije zajedno s nastavnikom Ivanom Kelavom i učenicima pripremali gruzijske specijalitete.

Znanje i iskustvo stečeno u Osijeku gruzijski nastavnici prenijet će svojim kolegama i učenicima.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr