Dani medijske pismenosti - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Natrag Na Školu

Virtualno predavanje profesora Tomislava Levaka s Akademije za umjetnost i kulturu o netočnim informacijama u povodu Dana medijske pismenosti s posebnim osvrtom na „dezinfodemiju“ u petak 07.05.2021. u 13:10 sati putem Zoom platforme

Je li medijska pismenost jedna od ključnih vještina za život u moderno doba? Jesmo li medijski pismeni? Znamo li u obilju informacija pronaći one koje su vjerodostojne i točne? Znamo li uočiti dezinformacije? Znamo li sačuvati svoju privatnost i podatke i odgovorno se služiti društvenim mrežama? Narušavaju li nove komunikacijske i digitalne platforme naše mentalno zdravlje?

Ovakva i slična pitanja otvaraju 4. Dani medijske pismenosti koji se održavaju različitim aktivnostima (i) tijekom svibnja 2021. godine pod sloganom ,,Važno je kako se osjećaš s obje strane ekrana“. Njime se naglašava ovogodišnja tema – utjecaj medija i medijskih sadržaja na mentalno zdravlje djece i mladih.

Ugostiteljsko-turistička škola sudjeluje u Danima medijske pismenosti virtualnim susretom s profesorom Tomislavom Levakom s Akademije za umjetnost i kulturu u kojemu će se osvijestiti pojam dezinfodemije – izraz koji je počeo koristiti UNESCO za veliki broj netočnih informacija, odnosno brojnost dezinformacija koje svoje plodno tlo imaju osobito u doba povećanih strahova, neizvjesnosti i nepoznanica.

Manifestacija se održava od 2018. svake godine i organiziraju je Agencija za elektroničke medije i UNICEF, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ključni je cilj biti  podrška djeci i mladima kako bi stekli kompetencije koje će im omogućiti da se nose s izazovima koje donose suvremeni mediji i suvremeno društvo.

Prijaviti se možete putem poveznice:
ZOOM Prijava >>>

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr